Ympäristötaidetta

Yksi kuviksen peruskurssin tehtävänantoja oli ympäristötaideteoksen suunnittelu ja toteutus.

Ulkoilmaan, muiden ihmisten silmien alle siis taideteos??? Aluksi mietin jotain hauskaa ja yllättävää, joku arkinen juttu joka saa ihmisen hetkeksi miettimään ehkä jotain. Tai sitten ei. Oikeasti istuskelin kahvikupin kanssa ja katselin googlen kuvahausta minkänäköisiä taideteoksia ne oikeat taitelijat ovat tehneet…

Tovin pähkäiltyäni, siis lykättyäni tehtävän tekemistä päiväkausia, taiteellisempi ystäväni antoi neuvon, mistä voisi yrittää lähteä alkuun: mieti mitä haluat sanoa ja mitä toivot, että ihmiset kuulee.

Silloin oli alkukevät ja media seurasi haukkana Japanin maanjäristyksen tapahtumia. Ydinonnettommuuden vaara toi mieleen tarinan japanilaisesta tytöstä, joka yritti taitella 1000 kurkea. TV-mainoksen sanoin, siitä se ajatus sitten lähti

 

Itse taittelu oli melko terapeuttista, vaikka taittelinkin vain muutamia kymmeniä paperilintuja. Siinä sai miettiä omia toiveita, välissä kirota maailmaa ja sitten taas jatkaa taittelua. Ripustusvaiheessa tuntui että sen “oman toiveen” sai vihdoin sanoa ääneen.


Puihin tuli lehdet vasta viikkoja myöhemmin ja “lintupuu” pysyi pystyssä ja kauniina pitkään. Toivottavasti ne, jotka sen näkivät muistivat origamien myötä Japanilaisia ja ne, jotka tunsivat legandan kurjista ehkä miettivät sitä omaa toivettaan, jonka eteen taittelisivat 1000 kurkea.

 

 

 

Advertisements
Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: